Lajme

Lagjja model – model për hapësira të gjelbra

Lagjja model – model për hapësira të gjelbra??!

Hapësirat e gjelbërta ashtu si parqet dhe fushat sportive?, pyjet dhe livadhet natyrore?, paraqesin një komponent themelor të çdo ekosistemi urban.

Zonat e gjelbra urbane lehtësojnë aktivitetin fizik, relaksimin dhe formojnë një strehë nga zhurma. Pemët ? prodhojnë oksigjen dhe ndihmojnë në filtrimin e ndotjes së ajrit të dëmshëm.

Parqet urbane luajnë një rol të rëndësishëm në ftohjen e qyteteve, dhe gjithashtu sigurojnë rrugë të sigurta për ecje ?‍♂️?‍♀️ dhe çiklizëm?‍♀️?‍♂️ për qëllime transporti, si dhe vende për aktivitete fizike ⛹️‍♀️⛹️‍♂️, bashkëveprim shoqëror dhe rekreacion.

Në lagjen Model pothuajse çdo pjesë e lagjes do të përmbajë të paktën një hapësirë publike apo hapësirë për komunitet (lojëra për fëmijë ? apo fusha sportive ?‍♂️?‍♀️), kurse përveç trafikut të automatizuar ?do të ketë edhe shteg për biçikleta ?.

Shtegu i biçikletave do të jetë një bosht qendror që përfshinë gjithë lagjen dhe mundëson qasjen e barabartë nga gjithë banorët e lagjes ??. Me qëllim që të promovohet dhe të lehtësohet qarkullimi me biçikletë, në këtë lagje është paraparë edhe një klub i biçikletave.

Më shumë biçikleta në një lagje sigurojnë një mjedis rrugor më të sigurt dhe fëmijët gjithashtu mund të përfitojnë nga trafiku më i ngadaltë dhe më pak i rrezikshëm për të çikëluar edhe ata .

Ta gjelbërojmë qytetin ta shpëtojmë planetin ?!

??!

Hapësirat e gjelbërta ashtu si parqet dhe fushat sportive?, pyjet dhe livadhet natyrore?, paraqesin një komponent themelor të çdo ekosistemi urban.

Zonat e gjelbra urbane lehtësojnë aktivitetin fizik, relaksimin dhe formojnë një strehë nga zhurma. Pemët ? prodhojnë oksigjen dhe ndihmojnë në filtrimin e ndotjes së ajrit të dëmshëm.

Parqet urbane luajnë një rol të rëndësishëm në ftohjen e qyteteve, dhe gjithashtu sigurojnë rrugë të sigurta për ecje ?‍♂️?‍♀️ dhe çiklizëm?‍♀️?‍♂️ për qëllime transporti, si dhe vende për aktivitete fizike ⛹️‍♀️⛹️‍♂️, bashkëveprim shoqëror dhe rekreacion.

Në lagjen Model pothuajse çdo pjesë e lagjes do të përmbajë të paktën një hapësirë publike apo hapësirë për komunitet (lojëra për fëmijë ? apo fusha sportive ?‍♂️?‍♀️), kurse përveç trafikut të automatizuar ?do të ketë edhe shteg për biçikleta ?.

Shtegu i biçikletave do të jetë një bosht qendror që përfshinë gjithë lagjen dhe mundëson qasjen e barabartë nga gjithë banorët e lagjes ??. Me qëllim që të promovohet dhe të lehtësohet qarkullimi me biçikletë, në këtë lagje është paraparë edhe një klub i biçikletave.

Më shumë biçikleta në një lagje sigurojnë një mjedis rrugor më të sigurt dhe fëmijët gjithashtu mund të përfitojnë nga trafiku më i ngadaltë dhe më pak i rrezikshëm për të çikëluar edhe ata .

Ta gjelbërojmë qytetin ta shpëtojmë planetin ?!

Na kontaktoni

Adresa: Rr. Zija Shemsiu Nr. 22. Prishtinë, Kosovë.

Lidhu me ne

Ne jemi në rrjetet sociale. Na ndiqni dhe na kontaktoni.