Lajme

Urime Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve, të drejta për çdo fëmijë!

1 Qershori festohet si një rast për të promovuar të drejtat e fëmijëve dhe të flasim për ata që ende nuk mund të flasin vetë. Ky përkujtim ndërkombëtar bashkon vende të ndryshme në ngjarje sensibilizuese dhe shkaqe bamirësie.

Të drejtat e fëmijëve nuk janë të drejta të veçanta ose të drejta të ndryshme. Ato janë të drejta themelore të njeriut. Një fëmijë është një qenie njerëzore, dhe ka të drejtë të trajtohet dhe duhet të festohet si i tillë.

E drejta për dashuri, mirëkuptim, ushqim adekuat, kujdes mjekësor, arsim falas, mbrojtje nga të gjitha format e shfrytëzimit dhe rritjes në një klimë paqe, janë të drejta themelore me të cilat duhet të rritet çdo fëmijë.

Urime Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve, të drejta për çdo fëmijë!

Na kontaktoni

Adresa: Rr. Zija Shemsiu Nr. 22. Prishtinë, Kosovë.

Lidhu me ne

Ne jemi në rrjetet sociale. Na ndiqni dhe na kontaktoni.