Lajme

Zbulimi i hershëm shpëton jetë!

Nis sot #TetoriRozë, muaji i luftës kundër kancerit të gjirit, për të rritur ndërgjegjësimin se beteja me këtë sëmundje mund të fitohet!

Komuna e Prishtinës përmes Drejtorisë për Shëndetësi, Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare dhe Njësisë për të Drejtat e Njeriut dhe Barazi Gjinore, do të fillojnë fushatën dhe ligjëratat sensibilizuese “Zbulimi i hershëm – Mbijetesë”.

Deri me 7 tetor do të ofrohen shërbime falas të mamografisë së gjirit dhe ligjërata vetëdijesuse për gratë dhe vajzat e komuniteteve të ndryshme sipas këtij orari:

1. QKMF – 01.10.19, ora 08:00-12:00 – ekzaminim përmes Mamografit Mobil për gratë nga fshati Besi;
2. QKMF – 02.10.19, ora 08:00-12:00 – ekzaminim përmes Mamografit Mobil pë gratë nga fshati Bardhosh;
3. QMF Hajvali – 02.10.19, ora 11:00-12:00 – ligjërata informuese dhe bashkëbisedim për gratë e fshatrave Hajvali dhe Mramor;
4. QKMF – 03.10.19, ora 08:00-12:00 – ekzaminim përmes Mamografit Mobil për gratë nga fshati Hajvali;
5. QKMF – 04.10.19, ora 08:00-12:00 – ekzaminim përmes Mamografit Mobil për gratë nga fshati Mramor;
6. AMF – 04.10.19, ora 11:00 – 12:30 – ligjeratë informuese për gratë e fshatit Keqekollë;
7. QKMF – 07.10.19, ora 08:00-12:00 – ekzaminim përmes Mamografit Mobil për gratë nga fshati Keqekollë;

Një nga tetë gra diagnostikohet gjatë jetës me kancer të gjirit. Kanceri i gjirit është kanceri më i shpeshtë në gratë, ai mund të paraqitet në çdo moshë, por shumica e rasteve janë tek gratë në moshë mbi 50 vjeç.

Mbrojtja më e mirë është zbulimi i hershëm, e mamografia është një metodë e përshtatshme për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit.

Në një mamografi bëhen të dukshme edhe tumoret më të vegjël shumë më parë se të jenë të ndjeshëm me të prekur ose të njihen nga simptomat e tjera.

Vetëm gjysmë ore nga koha jote, të shpëton jetën!

Na kontaktoni

Adresa: Rr. Zija Shemsiu Nr. 22. Prishtinë, Kosovë.

Lidhu me ne

Ne jemi në rrjetet sociale. Na ndiqni dhe na kontaktoni.